Extra BlueBikes voor Herentals

Door Yoleen Van Camp op 24 februari 2019, over deze onderwerpen: Lokaal werk, NMBS
Om mensen aan te moedigen om bij het gebruik van de trein hun verdere traject af te leggen met het openbaar vervoer, zijn er BlueBikes ter beschikking aan het station. Ze geraken steeds beter ingeburgerd waardoor de groei vorig jaar geremd werd. Daarom breidt het aanbod uit. Schepen van Mobiliteit Yoleen Van Camp (N-VA): “Begin februari zijn er 6 Blue-Bikes fietsen bijgeplaatst, om de groeiende vraag op te vangen. Dat brengt het totaal nu op 27 fietsen die klaarstaan voor de pendelende Herentalsenaar.” De nieuwe fietsen hebben ook een groter mandje, zeven versnellingen, betere banden en betere verlichting.
 

“Vorige maand lag het aantal ritten al op 327, een groei met 22% tegenover januari 2018. Met dit resultaat in een niet eens zo fietsvriendelijke maand wordt een mooi perspectief verwacht voor de rest van het jaar”, vervolgt Van Camp. Er wordt een groei van tussen de 15 en 20% verwacht tegenover vorig jaar, voor dit jaar. Dit wordt op de “trapper” gevolgd zodat er nog fietsen bijgeplaatst kunnen worden, als de vraag nog verder stijgt. Alle informatie over de BlueBikes is te vinden op https://www.herentals.be/blue-bike

Yoleen Van Camp: “Het is de ambitie van de nieuwe Herentalse bestuursploeg om volop in te zetten op fietscomfort en een milieuvriendelijkere mobiliteit. Het bestuursakkoord – het plan waar we de komende 6 jaar aan gaan werken – bevat een belangrijk hoofdstuk met maatregelen om het voor voetgangers en fietsers aangenamer verplaatsen te maken in onze stad. Dat is dringend nodig. Er ligt bijzonder veel werk op de plank; we gaan daarom van start met ons centrum en de toegangswegen, maar voorzien ook quick-wins. Een voorbeeld daarvan zouden wachtbeugels aan drukke oversteekplaatsen kunnen zijn. Binnenkort stellen we het plan voor aan de Herentalsenaar, met de uitnodiging om er mee over na te denken en aan een betere stad te bouwen!” Binnenkort ontvangt het stadsbestuur ook de “Critical mass”, een drukkingsgroep die aandacht vraagt voor fietsers om samen maatregelen uit te tekenen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is