Extra voetbalterrein voor SKS aan Netepark

Door Yoleen Van Camp op 29 augustus 2020, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Voetbalclub SKS Herentals krijgt er een extra trainings- en matchveld bij, aan het Netepark. De stad stelt het recreatief voetbalterreintje ter beschikking van de club om diens groeiend aantal (jeugd)leden op te vangen. De club krijgt voorrang op het gebruik, en zal het terrein professioneel inzaaien en onderhouden.

Voetbalclub SKS Herentals boomt en ziet vooral het aantal jeugdspelertjes jaar na jaar stijgen. Het wierf onlangs als allereerste club in Herentals ooit zelfs een jeugdwerker aan. Maar ook de capaciteit aan grasterreinen aan de Olympiadelaan is vandaag vrij krap om alle jeugdploegen aan bod te laten komen. Daarom klopte de club bij de stad aan voor extra terrein.

Gerrit Van Nueten, voorzitter van SKS: “We stelden voor om het voetbalterrein aan het Netepark hiervoor in te schakelen. We huren dat nu al 400 uren, maar het veld is momenteel recreatief en voldoet niet aan de hoge standaarden van onze club. We zijn de stad erkentelijk dat we het terrein nu in voorrangsregeling mogen gebruiken, zodat wij verder kunnen investeren in faciliteiten om het jaarlijks in te zaaien. Dankzij deze overeenkomst met de stad kunnen alle jeugdspelers volwaardig trainen. SKS investeerde de afgelopen maanden al 25.000 euro in het veld, door dit volledig heraan te leggen en te vergroten naar de officiële afmetingen van de Belgische voetbalbond. Ook werden er nieuwe ballenvangers en doelen geplaatst en kunnen wij vanaf nu ook het veld besproeien. De verlichting wordt de komende weken ook nog aangepakt zodat wij er een volwaardig veld bij hebben.”

Schepen van Sport Yoleen Van Camp: “We zien in deze overeenkomst een win-win. SKS boomt en als stad willen we het nodige doen om deze groeiende capaciteit op te vangen. Door SKS voorrang te geven op het terrein, en dit kosteloos, kunnen zij het nodige doen om het terrein op te waarderen tot een professioneel voetbalveld dat aan de standaarden voldoet. Dit is een meerwaarde voor andere gebruikers, die SKS en de stad  uitdrukkelijk blijven verwelkomen.” Om de club de return van hun investeringen in het terrein te garanderen, geldt er een financiële clausule die de club tijdens de afschrijving beschermt. Op termijn gaan SKS en de stad op zoek naar een nieuwe locatie voor de club, want de provincie plant een herinrichting van het gebied aan de Olympiadelaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is