Herentals krijgt beloofde hondenlosloopweide

Door Yoleen Van Camp op 16 februari 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Lokaal werk

CD&V en N-VA vormen sinds 25 januari het nieuwe bestuur van Herentals. Eén van de kiesbeloften, hondenlosloopweides, wordt meteen waargemaakt. Vanaf het voorjaar kunnen hondenbaasjes en hun viervoeters hun hart ophalen aan de allereerste hondenlosloopweide aan de Hellekens (zie kaart in bijlage). Nieuwbakken schepen van Dierenwelzijn, Yoleen Van Camp: “Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf dit voorjaar komt de eerste hondenloopweide er, aan de afgraving aan de Hellekens. We werken hiervoor samen met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) dat de gronden beheert en de allereerste officiële hondenlosloopweide in Herentals mogelijk maakt.”

Eddy Vercammen (boswachter) van ANB: “We zijn blij dat we dit samen met het stadsbestuur kunnen aankondigen en binnenkort ook samen het lintje doorknippen. De voorziene timing is dit voorjaar. We bekijken ook of er aan de Hellekens, binnen de Ring, een tweede hondenlosloopweide ingericht zou kunnen worden.”

Burgemeester Mien Van Olmen reageert trots: “We hebben een uitermate ambitieus bestuursakkoord, met heel wat werk voor Herentals en voor een betere Keizerstad voor de boeg. We vliegen er dan ook zo snel mogelijk in om zoveel mogelijk van onze beloften waar te kunnen maken op 6 jaar tijd. Sommige zaken vragen wat meer tijd, maar met de dossiers die snel kunnen gaan, maken we vaart. We bekijken ook of er ook in Noorderwijk en Morkhoven dergelijke losloopweides voor viervoeters voorzien kunnen worden. Suggesties zijn altijd welkom; als burgemeester bevoegd voor Burgerparticipatie geloof ik in de kracht van onze burgers en neem hun ideeën graag ter harte!”

 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is