Mondelinge vraag aan minister Bellot: Rollend materieel Kempen

Door Yoleen Van Camp op 13 november 2018, over deze onderwerpen: Lokaal werk, NMBS

Meneer de minister, op de lijnen in de Kempen rijden momenteel een aantal type treinen, zoals de M4, de (al dan niet gerenoveerde) varkensneuzen, de Desiro en ook zeer beperkt de M6.

Met de nationale uitrol van de nieuwe M7 en de verdere renovatie van de varkensneuzen:

  1. Wat zijn de veranderingen qua rollend materieel die we op de Kempense lijnen nog mogen verwachten, zowel op korte als lange termijn?

Minister François Bellot: Beste collega, de NMBS laat mij weten dat er steeds meer gerenoveerde vierledige stellen beschikbaar zijn. Daardoor zal in 2019 een aantal Desiro's op de verbindingen Turnhout-Binche en Turnhout-Antwerpen vervangen kunnen worden door gerenoveerde vierledige stellen.

De uitrol van de M7, vanaf eind 2019, zal een impact hebben op de globale inzet van het rollend materieel van de NMBS. Voor de verbinding Turnhout-Binche verwacht de NMBS in 2020, afhankelijk van de uitrol van de M7, twee extra M6-stellen te kunnen inzetten tijdens de piekuren. Die zullen de M4 vervangen.

Yoleen Van Camp (N-VA): Daar ben ik al mee, maar ik hoop dan wel dat de verbinding Turnhout-Binche vervangen kan worden door een stiptere verbinding zodat wij niet alleen met nieuwere, maar ook met stiptere treinen naar de hoofdstad en terug kunnen rijden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is