Mondelinge vraag aan minister De Block: Beschadiging voertuigen door illegaal in Turnhout

Door Yoleen Van Camp op 14 juli 2020, over deze onderwerpen: Asiel en migratie, Lokaal werk

In de nacht van 13 op 14 juli werden maar liefst 38 auto’s beschadigd op de Merodelei in Turnhout. De volgende dag werd ook al de dader geïdentificeerd, het bleek om een 27-jarige illegaal uit Tunesië te gaan. De politie van de zone Turnhout liet weten dat de man was opgepakt en dat hij ook een bevel had gekregen om het grondgebied te verlaten.

Dit voorval roept toch wel wat vragen op:

  1. In dit soort gevallen, waarbij een illegaal schade veroorzaakt aan privé eigendom van particulieren, wie vergoedt dan de schade? Zal er steeds alles in het werk gesteld worden zodat de illegaal in kwestie deze schade moet vergoeden?
  2. Wordt er in dit soort van gevallen ook echt overgegaan tot uitwijzing? Een bevel om het grondgebied te verlaten stelt uiteraard niet veel voor.
  3. Welke maatregelen neemt u om er voor te zorgen dat illegalen die betrokken zijn bij dit soort van feiten, in zoveel gevallen als mogelijk ook echt uitgewezen kunnen worden?
  4. Indien repatriëring niet kan of lukt, zal het gerecht dan haar werk doen zodat de illegaal in kwestie zijn of haar straf niet ontloopt?
     

Van zodra we het antwoord van de minister ontvangen, zullen we dat hier publiceren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is