Mondelinge vraag aan minister De Block: Erkenning gespecialiseerde voetverzorgers

Door Yoleen Van Camp op 28 april 2018, over deze onderwerpen: Volksgezondheid

Mevrouw de minister, begin 2016 stelde ik u een vraag over de erkenning van gespecialiseerde voetverzorgers. U verwees naar een advies van de Nationale Raad voor de Paramedische Beroepen dat u in 2015 al ontving om inderdaad de erkenning te regeling en zei toen "in onderhandeling te zijn".

  1. Wat is er sindsdien, na 3 jaar, uit de bus gekomen?

Minister Maggie De Block: Mevrouw Van Camp, in april 2017 heb ik een vraag met betrekking tot een aanvullend advies voor de gespecialiseerde voetverzorgers gericht aan de Federale Raad voor de paramedische beroepen en aan de Technische Commissie voor de Paramedische Beroepen.

Aangezien er een aanzienlijke overlap werd vastgesteld tussen het beroep van podoloog en het voorgestelde beroep van gespecialiseerd voetverzorger heb ik nagevraagd of men het beroep van gespecialiseerd voetverzorger wenst te integreren in de wetgeving rond de podologen. Immers, podologen zijn ondertussen wel erkend. Aanvullend heb ik gevraagd of ook andere zorgverleners dan artsen handelingen moeten kunnen voorschrijven of toevertrouwen aan een gespecialiseerd voetverzorger.

Die adviezen heeft men mij beloofd tegen de zomer. Ik heb ze tot nu toe nog niet ontvangen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is