Mondelinge vraag aan minister De Block: Wachtlijsten thuiszorg?

Door Yoleen Van Camp op 29 november 2016, over deze onderwerpen: Volksgezondheid

Mevrouw de minister, half november was er op de regionale zender RTV een reportage over wachtlijsten in de thuiszorg en ook in de Zevende Dag van 20.11 beweerde een Groen-parlementslid dat er wachtlijsten zouden zijn voor thuiszorg. Gevraagd naar concrete voorbeelden of gevallen, kwam er geen antwoord.

Hebt u, vanuit de opvolging honoraria thuisverpleging, weet van wachtlijsten voor thuiszorg? Of dit iets dat integraal wordt opgevolgd door minister Vandeurzen?

Minister Maggie De Block: Mevrouw de voorzitter, mevrouw Van Camp, ik kijk niet naar De Zevende Dag. Ik ben dan meestal zelf op een of andere andere zender te zien en weet dus niet over wie het gaat.

Hoe dan ook, wij hebben gezocht, maar geen gegevens noch signalen gevonden in dat verband. Wij hebben ons nochtans goed geïnformeerd. Voor zover ik weet, is er, gelukkig, geen sprake van een wachttijd voor thuisverpleging. Waar het Parlementslid van Groen haar of zijn informatie heeft gehaald, weet ik niet. Het was misschien een lapsus, ik weet het niet.

 

Yoleen Van Camp: Het antwoord is kort en goed: ook wij hebben geen wachtlijsten gevonden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is