Mondelinge vraag aan staatssecretaris Michel: Proximus verbinding tussen Herentals en Lier

Door Yoleen Van Camp op 12 oktober 2020, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Heel wat kempenaars hebben het al ervaren: Op de trein tussen Herentals en Lier (en trouwens ook op een heel stuk tussen Herentals en Turnhout) is er quasi geen stabiele verbinding van Proximus. Dit is, om heel wat redenen, betreurenswaardig. Als we meer mensen uit het autoverkeer willen halen, dan moeten we de troeven van een treinrit uitspelen, en kunnen werken op de trein is er daar zeker één van. Maar als de verbinding het op zo een groot en veelgebruikt stuk laat afweten, dan ben je daar niet veel mee.

Ik vind het opmerkelijk dat de dekking van dat stuk door Proximus zo slecht is. Het gaat hier niet over een uithoek, integendeel, het gaat om een zeer drukke verbinding tussen 2 steden. Al het verkeer dat uit de Kempen en (een deel van) Limburg komt en naar Antwerpen en/of Brussel moet, passeert over dat traject.

Ik heb deze vraag vorige legislatuur al eens aan minister De Backer gesteld, en hij gaf aan Proximus op de hoogte is van het probleem en naar oplossingen zoekt, maar dat het moeilijk is “omwille van de vele bomen”.

Mijn vragen aan u:

  1. Heeft u dit al opgenomen met Proximus? Indien zo, welke oplossingen gaan zij hiervoor voorzien?

Van zodra we het antwoord van de minister ontvangen, zullen we dat hier publiceren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is