Mondelinge vraag aan minister Gilkinet: Betalend maken NMBS parking station Herentals

Door Yoleen Van Camp op 4 juli 2021, over deze onderwerpen: NMBS

NMBS wil doorzetten met de plannen om de parkings van de Kempense stations in Herentals, Tielen en Mol betalend te maken. Voor Herentals zou men dat zelfs al dit jaar willen invoeren. Dit ondanks het feit dat zowel vanuit de vervoerregio Kempen, vanuit de Kempense conferentie van burgemeesters en vanuit de burgemeesters van Neteland het signaal is gegeven aan NMBS dat we dit absoluut niet wensen.

Ook de gemeenteraad van Herentals nam dinsdag 29 juni unaniem een motie aan waarin het zich verzette tegen het betalend maken van de stationsparking door NMBS. Ook een vertegenwoordig van uw partij, Groen, nam op die gemeenteraad het woord en sprak over het feit dat het betalend maken van de parking net een extra barrière zou opwerpen om mensen te overtuigen gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Graag had ik dan ook uw standpunt gekend:

  1. Wat is uw mening omtrent het betalend maken van de stationsparkings in de Kempen en specifiek deze van Herentals?
  2. NMBS had in een gesprek met stad Herentals aangegeven dat zij de plannen voor het betalend maken van de parkings on hold wilde zetten als er vanuit het kabinet daar een signaal toe kwam. Gaat u dit signaal geven aan NMBS?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is