Mondelinge vraag aan minister Vandenbroucke: Verpleegkundigen inschakelen voor vaccinatie?

Door Yoleen Van Camp op 11 januari 2021, over deze onderwerpen: Volksgezondheid

Dit land is volop de vaccinatiestrategie en de practica daarrond aan het uitwerken. Eén van de essentiële onderdelen daarvan, is wie de vaccinaties gaat zetten. In de commissie vrijdag werd er verwezen naar gepensioneerde zorgverleners die zich spontaan hebben aangediend.

Mijn vragen aan u:

  1. Zal er beroep gedaan worden op verpleegkundigen? Indien zo, hoe zal dat concreet aangepakt worden? Gaan zij zich ergens kunnen aanmelden?
  2. Wat met thuisverpleegkundigen, verpleegkundigen in opleiding en gepensioneerde verpleegkundigen? Kunnen zij zich ook opgeven voor de vaccinatiecentra? Indien zo, hoe?
  3. Hoe zal u er voor zorgen dat er in de ziekenhuizen en de thuiszorg geen tekort aan verpleegkundigen is gedurende de vaccinatieperiode?

Minister Vandenbroucke: Er werden vragen gesteld over wie het vaccin kan toedienen en wie daar bij moet zijn. In essentie zullen we natuurlijk een beroep doen op verpleegkundigen om de vaccinatie mee te ondersteunen. Er komen ook meldpunten waar mensen zich kunnen aanmelden die zich vrijwillig willen inschakelen. Ik denk bijvoorbeeld aan gepensioneerde verpleegkundigen of huisartsen, of ander zorgpersoneel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is