Politiezone Neteland slechtste leerling van de Kempen qua woninginbraken

Door Yoleen Van Camp op 10 september 2017, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Op de politieraad van de zone Turnhout werden dinsdagavond cijfers voorgesteld over het aantal woninginbraken sinds januari 2017 in de Kempense politiezones. Opvallende vaststelling is dat zone Neteland er met voorsprong als slechtste uit komt. Yoleen Van Camp, federaal parlementslid voor N-VA uit Herentals: “Er is een verdere uitbouw van het camera netwerk nodig, maar vooral het politiecollege, onder leiding van de burgemeester van Herentals, moet een strenger politiebeleid uitteken tegenover inbraak en diefstal.”

De cijfers geven, sinds januari 2017, de criminaliteitsgraad per 1000 inwoners weer voor wat betreft woninginbraken. Wat blijkt, politiezone Zuiderkempen is de beste leerling van de klas, met minder dan 1 inbraak per 1000 inwoners. Politiezone Turnhout scoort met 1,60 inbraken per 1000 inwoners gemiddeld, maar vooral zone Neteland heeft sinds begin dit jaar duidelijk zwaar te lijden gehad onder het aantal woninginbraken, want zij scoren met 2,73 woninginbraken per 1000 inwoners het slechtste van heel de Kempen. Een zone van gelijkaardige grootte, namelijk Dessel-Mol-Balen, scoort een heel stuk beter met 1,15.

“Het is geweten dat onze zone de voorbije maanden te kampen heeft gehad met rondtrekkende bendes, maar dat mag allerminst een excuus zijn voor dit slecht resultaat. Het is tijd dat we qua camera netwerk, ook wat betreft de ANPR camera’s, een tandje bijsteken in onze zone, naar het voorbeeld van Turnhout, die daar pionier in waren en daar ook duidelijk vruchten van plukken. Daarnaast moet er in de zone Neteland ook gewoon korter op de bal gespeeld worden, bijvoorbeeld door het instellen van anti-inbraak acties en controles als er meldingen beginnen binnen te komen dat er mogelijk een bende actief is. Er moet vanuit het politiecollege, bij monde van de burgemeester van Herentals die daar voorzitter is, dringend een tandje bijgestoken worden, zodat we niet langer de slechtste leerling van de Kempen zijn, maar vooral zodat onze inwoners de veiligheid krijgen waar ze recht op hebben en voor betalen,” aldus Van Camp.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is