Schriftelijke vraag aan minister De Block: Incidenten open en gesloten centra

Door Yoleen Van Camp op 16 januari 2020, over deze onderwerpen: Asiel en migratie

Graag had ik een zicht gekregen op het aantal incidenten dat zich de voorbije 5 jaar heeft voorgedaan in de open en gesloten opvangcentra voor asielzoekers.

Vandaar volgende vragen:

 1. Hoeveel incidenten hebben zich de voorbije 5 jaar, tot zo recent mogelijk, voorgedaan in de open en gesloten opvangcentra voor asielzoekers in dit land?
  • Kan u dit opsplitsen per jaar, per gewest, per centrum, per soort incident en per nationaliteit?
 2. Bij ernstige incidenten wordt de politie opgeroepen. Is het mogelijk om mij een overzicht te geven van de kosten en gepresteerde manuren die de politie de voorbije 5 jaar, tot zo recent mogelijk, heeft moeten besteden aan incidenten in de open en gesloten opvangcentra voor asielzoekers?
  • Kan u dit opsplitsen per jaar, per gewest, per centrum en per soort incident?
  • Om hoeveel incidenten gaat het waarbij de politie moest tussenkomen? Ook hier graag opsplitsing per jaar, per gewest, per centrum, per soort incident en per nationaliteit.
 3. Wat waren de sancties/gevolgen die gegeven werden naar aanleiding van de incidenten?
  • Kan u die opsplitsen per jaar, per gewest, per centrum, per soort van sanctie en per nationaliteit (aan wie de sanctie gegeven werd)?
  • hoeveel keer werd iemand definitief uitgesloten van opvang naar aanleiding van een (of meerdere) incident(en)? Wat was de aanleiding van deze beslissing?

Het antwoord kan opgevraagd worden via vandewaterjeroen [at] gmail.com

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is