Schriftelijke vraag aan minister De Block: Leegstand gloednieuwe repatriëringshuizen voor gezinnen 127bis

Door Yoleen Van Camp op 3 december 2019, over deze onderwerpen: Asiel en migratie

In de commissie van 27.11.2019 stelde ik u vragen over de gloednieuwe gezinsunits van 127bis. Sinds de uitspraak van de RVS van april mochten/mogen deze niet langer gebruikt worden voor gezinnen met minderjarige kinderen.

  1. Wanneer zijn de units geplaatst en wat was hier de kost van?
  2. U gaf aan de units nog wel te hebben geïsoleerd: wat was daar de kost van? En waarom hebt u dat uitgevoerd, aangezien gezinnen met minderjarige kinderen er niet ondergebracht kunnen worden omdat de geluidsoverlast (in uitspraak RVS) ook op buitenomgeving betrekking had?
  3. Kunt u, vanaf de oprichting ervan tot zo recent mogelijk aangeven:
    • Kosten van de units, en alles dat eraan verbonden is (personeel, gebruikskosten, ...)
    • Exacte aantal en de invulling per maand 

Minister De Block:

  1. De gezinswoningen werden in gebruik genomen in augustus 2018. Voor de kost van de installatie van de woonunits, verwijs ik u door naar mijn collega bevoegd voor de Regie der Gebouwen.
  2. Ik wil nog eens benadrukken dat het arrest van de Raad van state van 4 april 2019 een schorsingsarrest betreft, in afwachting van het definitieve arrest. In tussentijd worden de woonunits in gebruik genomen voor gezinnen met meerderjarige kinderen. De units werden door de aannemer ondertussen extra geïsoleerd. Voor infrastructuurkosten verwijs ik u opnieuw door naar de bevoegde Minister voor de Regie.
  3. A) Opnieuw, voor de infrastructuurkosten verwijs ik u door naar mijn collega. B) Gedurende de periode dat de gezinswoningen in gebruik waren, verbleven er in totaal 8 gezinnen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is