Schriftelijke vraag aan minister De Block: REAB cijfers

Door Yoleen Van Camp op 16 januari 2020, over deze onderwerpen: Asiel en migratie

Op 26 juni 2019 diende ik een schriftelijke vraag in (K12) over REAB en hoeveel personen na REAB terugkeren. Het antwoord luidde dat u deze gegevens niet had, ik citeer uit uw antwoord "Er bestaat geen specifiek opsporingssysteem om personen te detecteren die zich terug in België bevinden en de voorbije vijf jaar van het REAB-programma gebruik maakten". Daarop stelde ik u in de commissie van 15 januari 2020 een mondelinge vraag hierover en antwoordde u dat u de cijfers en gegevens wel hebt, dus vraag ik ze graag opnieuw op.

  1. Kan u meedelen hoeveel personen de voorbije 5 jaar, opgesplitst per jaar, per maand en tot zo recent mogelijk, een beroep hebben gedaan op het REAB-programma? Graag een opsplitsing volgens het statuut van de betrokkenen en het land van herkomst.
  2. Hoeveel personen die eerder op het REAB-programma een beroep deden, werden de voorbije 5 jaar, opgesplitst per jaar, per maand en tot zo recent mogelijk, terug in België gesignaleerd? Graag volgens dezelfde opsplitsing als in punt 1.
  3. Voor hoeveel personen uit punt 2 gebeurde dat binnen de vijf jaar van hun eerder verblijf in België? Hoeveel van hen betaalden de kosten terug en om welke bedragen ging het?

Van zodra we het antwoord van de minister ontvangen, zullen we dat hier publiceren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is