Sport Vlaanderen (Bloso) Herentals krijgt nieuwe kleedkamers

Door Yoleen Van Camp op 7 maart 2019, over deze onderwerpen: Jeugd, Lokaal werk

De Vlaamse Overheid, afdeling Sport, gaat investeren in Herentals. Dit kondigt Yoleen Van Camp (N-VA) eerste schepen en schepen van Sport aan. Concreet komen er in Sport Vlaanderen Herentals nieuwe kleedkamers en ook de fitness en vechtsportzaal worden gerenoveerd. De vergunningen worden dit jaar nog aangevraagd, de voorziene uitvoering is gepland voor 2020. Ook komt er een studie om de inkom en burelen beter in te richten en toegankelijker te maken.

Van Camp is trots om deze investeringen naar de Keizerstad te halen, maar er blijft nog veel werk op de plank qua sportinfrastructuur: “De ijspiste is tot op de draad versleten, en met de open structuur gaat er heel wat energie verloren. Dit is ecologisch en financieel niet verantwoord. We willen bekijken welke oplossingen hiervoor gezocht kunnen worden. De piste en alle bestaande functies moeten absoluut blijven, zodat recreanten, BeNeLiga-kampioen Herentalse IJshockey Club (HYC) en de kunstschaatsers hun sterke werking kunnen verderzetten en liefst ook uitbouwen. Ook het zwembad is dringend aan renovatie toe en we willen bekijken of we de warmte die de koeling van de ijspiste genereert niet aangewend kan worden voor de verwarming van het zwembad. Wat de sporthal aan de Vossenberg betreft, daar is recent camerabewaking geplaatst.”

Samen met Sport Vlaanderen wil de stad ook bekijken of het mountainbike-pad geoptimaliseerd en uitgebreid kan worden en er kan voorzien worden in een hockeybaan, want ook de Herentalse Artemis Club is booming. Ook het G-aanbod moet uitgebreid. Schepen Peter Bellens: “Daartoe wil het nieuwe stadsbestuur bekijken of de bestaande clubs ook beter gefinancierd en ondersteund kunnen worden, om dit aanbod mogelijk te maken.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is