Stadsbestuur Herentals trekt opnieuw kaart dierenwelzijn

Door Yoleen Van Camp op 3 mei 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Lokaal werk
 

Het stadsbestuur van Herentals maakt een volgende belofte inzake dierenwelzijn hard. Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in nood (VOC Neteland) ontvangt met ingang vanaf dit jaar een jaarlijkse dotatie. Daarmee is Herentals de zevende gemeente van het werkingsgebied om de toelage toe te kennen, na Geel, Herenthout, Nijlen, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg en Berlaar. Schepen van Dierenwelzijn, Yoleen Van Camp, is opgetogen: “We verzetten weer een belangrijk baken voor dierenwelzijn en er zijn nog maatregelen op komst. Ondertussen roep ik de gemeenten van VOC Neteland op om allen werk te maken van de jaarlijkse middelen.”

Schepen van Dierenwelzijn, Yoleen Van Camp: “Na het invoeren van een schepenambt van Dierenwelzijn en de aankondiging van onze allereerste hondenlosloopweide is dit een volgende belofte in het lijstje van dierenwelzijn. We doen wat we beloofden. Het VOC Neteland levert zeer mooi werk; zonder hen zouden heel wat wilde dieren in nood het niet halen. Vorig jaar werden bijna 3300 gewonde wilde dieren opgevangen. Als gemeenten doen we beroep op de organisatie voor slachtoffers op ons grondgebied, dan is het maar logisch dat we hiervoor een toelage geven ook. Ik roep de gemeenten van het werkingsgebied die hun verantwoordelijkheid nog niet namen bij deze dan ook expliciet op om hun duit in het zakje te doen.”

Het stadsbestuur van Herentals heeft nog plannen in petto ten bate van dierenwelzijn. Onder andere voor het zwerfkattenprobleem werkt de stad aan een plan om de vrijwilligers beter te ondersteunen. Vandaag kunnen zij het vele werk amper gebolwerkt krijgen, waardoor de problematiek verder ontspoort. In dat kader hoort ook een overeenkomst met de dierenasielen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is