Vernieuwende webapp trekt ondernemers naar Herentals

Door Yoleen Van Camp op 18 december 2019, over deze onderwerpen: Lokaal werk

De stad Herentals en UNIZO Neteland willen actief nieuwe winkeliers aantrekken naar het kernwinkelgebied. Daarvoor is er nu een gebruiksvriendelijke webapplicatie met een overzicht van beschikbare panden.

“Nu we een optimaal middenstandbeleid op touw hebben, wordt dit een volgende stap om actief ondernemers naar het handelscentrum aan te trekken. Met deze vernieuwende webapp vinden geïnteresseerde zaakvoerders vlot de weg naar een geschikt pand in het kernwinkelgebied”, aldus schepen van Middenstand Yoleen Van Camp en UNIZO Neteland-voorzitter Gert Lathouwers.

Via www.herentals.be/handelspand krijgt de ondernemer een gebruiksvriendelijk overzicht van alle beschikbare panden in het kernwinkelgebied. De pagina is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen UNIZO Neteland en stad Herentals. Beide partijen werken intensief samen om dit overzicht up-to-date te houden. UNIZO Neteland en enkele lokale collega-handelaars trekken maandelijks door de winkelstraten zodat het overzicht actuele foto’s en de laatste info blijft bevatten. De GIS-expert van het stadsbestuur zorgt voor de cartografische vertaling. Zo vinden toekomstige winkeliers heel gemakkelijk hun weg naar de Herentalse winkelstraten in de kern. Bijkomend kan de stad met de gegevens de leegstand ook actueler opvolgen.

Het is niet enkel een manier om in de toekomst gericht en actief ondernemers naar het kernwinkelgebied te lokken. Ook spelen UNIZO Neteland en stad hiermee in op de toenemende vragen. Van bij de start koestert het nieuwe bestuur haar ondernemers. Dit is niet ongemerkt voorbijgegaan. Steeds meer ondernemers melden zich spontaan op zoek naar vestigingsopties voor hun winkel. Met het nieuwe digitale overzicht kunnen potentiële investeerders vlot de weg vinden. Tot nu beantwoordde de stad die vragen ad hoc , waardoor verschillende nieuwe winkels al voor Herentals-centrum kozen. Met de nieuwe applicatie is alle informatie 24/7 beschikbaar.

Om up-to-date te blijven, sluit Herentals bovendien een overeenkomst af met Bizlocator. Daarbij wordt de database van beschikbare panden automatisch verrijkt met gegevens van immokantoren. Het stadsbestuur hoopt dat zoveel mogelijk Herentalse immokantoren zich ook aansluiten op Bizlocator. In een volgende stap plant de stad samen met de provincie een nog actiever aantrekkingsbeleid om de leegstand verder terug te dringen. Dan worden potentiële zaakvoerders, ketens, winkels die nog niet in de stad gevestigd zijn actief uitgenodigd om kennis te maken met het potentieel van Herentals als winkel- en belevingsstad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is