Yoleen Van Camp

Op 14 mei 2014 meter geworden, op 23 mei 2014 de graad van doctor in de Medische Wetenschappen behaald en op 25 mei 2014 verkozen als Kamerlid. De onophoudelijke steun van een trouwe achterban, vrienden en familie maakte dat mogelijk. Waarvoor grote dank!

Mijn naam is Yoleen Van Camp en ik ben een 31-jarige trotse inwoner van het prachtige Herentals. Ik ben de jongste van drie. Aan de Universiteit Antwerpen heb ik een doctoraat in de Medische Wetenschappen behaald en gelijktijdig het postgraduaat diabeteseducator. Van basisopleiding ben ik masterverpleegkundige.

Naast mijn werk in het parlement en op de universiteit maak ik graag tijd vrij voor mijn hondje Fien (een pientere mini pinscher). Jaren ging ik met haar naar de Hukkelbergse Hondenvrienden waar ze het tot in programma 1 van de gehoorzaamheid heeft geschopt. Om haar (en mijn) energie kwijt te kunnen, gaan we joggen in de rustige straten van Lichtaart. Verder heb ik een voorliefde voor talen. Ik studeerde Latijn-Moderne Talen aan het college van Herentals en vul dat al van mijn 13 aan met avondschool. Zes jaar volgde ik Spaans, vier jaar Russisch en twee jaar Gebarentaal.

Politieke interesse heb ik al van jongs af getoond. De manier waarop een beleid uitgestippeld is, bepaalt het leven van elke dag dus is het voor mij een vanzelfsprekendheid ermee bezig te zijn. Om die reden was ik ook geëngageerd als vertegenwoordiger in de raad en het bureau van onze doctoraatsschool. Belangen behartigen en mee aan het beleid sleutelen om het voor collega’s beter te maken, staan daarbij centraal. Dezelfde beweegredenen trokken me aan in de lokale en later nationale politiek. Daarom dat ik van 2013 tot 2015 ook gemeenteraadslid was voor N-VA in Kasterlee en sinds 2014 federaal parlementslid.

De reden dat ik de overstap heb gemaakt naar een actieve betrokkenheid vormt voor mij de N-VA. Voorheen voelde ik (te) weinig affiniteit met de bestaande partijen. N-VA daarentegen staat voor dezelfde normen en waarden die ik hoog in het vaandel draag en onze politieke visies zijn conform. Het is een integere partij die pijnpunten durft aanduiden en niet zuilsgericht denkt maar wel in termen van het volk en een beleid voor ogen heeft dat noodzakelijk is, toekomstgericht en proactief.

 

Medewerkers

Jeroen Van de Water

Parlementair medewerker Yoleen Van Camp